Programa de Turisme i Tradició

Turisme i Tradició té com a objectiu l'habilitació de zones de jocs tradicionals als hotels, balnearis, cases rurals, etc, sempre essent respectuosos amb el medi ambient i el mobiliari fixe dels establiments.

El muntatge de estes zones facilitaria la realització d’activitats per part de FJET-CV, la possibilitat de fer competicions de jocs tradicionals, encetant el turisme lúdic de jocs tradicionals; i de l’Escola amb la realització de cursos, tan a nivell general com destinats a les persones que treballen en l’animació dels establiments.

Les activitats podrien facilitar l’ocupació hotelera en temporada baixa.

A més a més ajudaria a apropar el patrimoni lúdic valencià a les persones que ens visiten.

Al temps es té intenció de crear la Xarxa Valenciana de Cultura Lúdica la qual inclouria els establiments en els que es pogueren realitzar activitats de jocs tradicionals, on es realitzarien jornades culturals-lúdiques, exposicions, xarrades i altres activitats, organitzades des de l’Escola Autonòmica Jocs Tradicionals, i encaminades a promocionar i donar a conèixer el nostre patrimoni cultural lúdic. (*)

Objectius del Programa

HABILITACIÓ de zones de jocs als hotels, balnearis i cases rurals que ho demanen.

REALITZACIÓ d'activitats federades (cursos, competicions) als establiments que tinguen zona de jocs en temporada baixa per aumentar l'ocupació.

PROMOCIÓ dels jocs tradicionals valencians entre les persones que ens visiten.

Oferta de cursos

Les instal·lacions que tinguen habilitada zona de joc i disposen d'equip d'animació podran demanar un curs de formació de les modalitats que oferten als seus clients.

Exemples

A l'hotel Santa Marta de Cullera, a la terrassa, s'ha habilitat una zona de jocs en la que les persones podran jugar a: canut, llançament al set i mig, arrimaeta, xapes.

ARRIMAR

CANUT

SET I MIG

XAPES